bezárás english german french hungarian
  Color Pack Nyomda Nyíregyháza
 


             
         
 

 

Technológiafejlesztés a Color Pack Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt-nél

 

COLOR PACK Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Technológiafejlesztés a Color Pack Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zrt-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00013

Feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege:: 380 935 470 Ft

Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023. 11.10.

Projekt tartalmának bemutatása:

A COLOR PACK ZRT. a „Zöld Nemzeti Bajnokok” – A zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása című felhívásra benyújtott GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00013 azonosító számú projekt keretében 385 935 470 Ft összegű feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert technológiai fejlesztésre. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló fejlesztés keretében olyan új gépek beállításával valósul meg, melynek segítségével az IPAR 4.0 megoldásokban rejlő lehetőségek tudnak megvalósulni, - automatikus gyártás adatok töltésével; döntéselőkészítő folyamatok támogatásával. Mindemellett pedig a COLOR PACK ZRT. gyártási tevékenységében a pre-press és post-press folyamatai teljes egészében integrálhatóvá válik a vállalkozás ERP rendszerébe. Ezáltal a gyártás valós idejű adatok alapján, folyamatosan optimalizált formában fog tudni megvalósulni.

A fejlesztés céljaként így a cég gyártási tevékenységének további bővítése és korszerűsítése úgy jelenik meg, hogy emellett növeli az automatizációt és az energiahatékonyságot. A beszerzendő új gépek, amelyek képesek egy egymáshoz minden ponton illeszkedő, integrált, az egyes rendszerek közti kommunikációt létrehozni, az előzetes számítások alapján minimum 50%-os árbevétel növekedési potenciált is magukban hordoznak. Ezek az eszközök a dobozgyártás során a technológiai sor végén jelenleg elhelyezkedő ragasztó- vágó- és stancológépeket cserélik le, melynek köszönhetően képesnek lesznek egy egymáshoz minden ponton illeszkedő, integrált, az egyes rendszerek közti kommunikációt létrehozó rendszerben működni.

A ragasztógép, illetve a stancoló, vagy másnéven a kimetszőgépek a svájci Bobst által kerülnek legyártásra, míg a vágógépet a Heidelberg magyarországi képviselete szállítja.

Az EXPERTFOLD 110 A3 – hajtogató ragasztógép vezérlőegysége a gép összes funkciójának kezelését lehetővé teszi; az Accueject kidobó egység pedig az összes doboztípustól megválik, melyek nem felelnek meg az előírásoknak. A Novacut 106 ER 3.0 AccuRegister – síkágyas kimetszőgép rendszere egy Bobst által fejlesztett mikroprocesszorral működik és a feldolgozható anyagok minősége, vastagsága szélesebb skálán mozog, mint a meglévő gépé. A Novacut 106 ER 3.0 – síkágyas kimetszőgép a gép által feldolgozható anyagokat a 80 g/m2-től egészen 2000 g/m2-ig képes kezelni, hullámkarton esetében akár a 4,0 mm a maximum vastagsággal. A rendszer itt is egy Bobst által fejlesztett mikroprocesszorral működik, mely a kezelők számára biztosítja a gép különböző funkcióinak és elemeinek könnyű felügyeletét.

A Polar N 137 Plus vágógép mechanikai és elektromos alkotóelemei a legpontosabb vágási eredményeket produkálják, valamint az implementált szoftver a kezelők számára gyors és áttekinthető programozást biztosít. A vágógép programtárolóval rendelkezik, melyen közel 2000 program menthető el, ez alapján a kezelő a visszatérő munkákat még vágás közben is egy gombnyomással elő tudja hívni.

Mindezeknek köszönhetően a tervezett fejlesztéssel a vállalkozás kapacitása bővülni fog a piaci igények kiszolgálása érdekében. A projekt tervezetten 2023.12.31-ig kerül megvalósításra a cég székhelyén, Nyíregyházán.

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 
Facebook
Készült a Color Pack Zrt. megbízásából az Altamira Grafikai Stúdióban 2011-ben. © Minden jog fenntartva!
English Deutch Francais Magyar