bezárás english german french hungarian
  Color Pack Nyomda Nyíregyháza
 


             
         
 

 

Új, műanyagterméket helyettesítő termék gyártása a Color Pack Zrt-nél

 

Kedvezményezett neve: COLOR PACK Nyomdaipari és Csomagolóanyag Gyártó Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Projekt címe: Új, műanyagterméket helyettesítő termék gyártása a Color Pack Zrt-nél

Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.13-20-2021-00006

Feltételesen visszatérítendő támogatás összege: 400 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 49,44 %

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022. 08. 09.

Projekt tartalmának bemutatása:

A COLOR PACK Zrt. megalakulása óta nyomdaipari tevékenységgel foglalkozik. Üzletpolitikájának megfelelően szolgáltatásuk célja a vevői igények teljes körű kiszolgálása, a minőség folyamatos javítása és a környezeti terhelések minimalizálása.

Ezt a célt szolgálja a GINOP-1.2.13-20-2021-00006 sz. „Új, műanyagterméket helyettesítő termék gyártása a Color Pack Zrt-nél” című projekt keretében megvalósuló beruházás, melyhez 400.000.000 Ft feltételesen visszatérítendő támogatást kaptak.

A fejlesztés során beszerzésre kerül egy Heidelberg XL 106-6+L típusú gép. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés fő célja egy önálló termékfejlesztésre irányul a fast food és a street food, mirelit vonalon használatos műanyag csomagolóanyagok környezetbarát papír csomagolóanyagok cseréjére és gyártására.

A technológia fejlesztés egy olyan új gép beállításával valósul meg, melynek segítségével nemcsak az IPAR 4.0 megoldásokban rejlő lehetőségek tudnak megvalósulni, - automatikus gyártás adatok töltésével; döntéselőkészítő folyamatok támogatásával - hanem az olyan beruházások is, amelyek hosszútávú fenntarthatóságot és működőképességet eredményeznek. A cél, hogy az eddigi használt műanyag termékek helyet olyan késztermékek kerüljenek a piacra, melyek innovatív, hatékony, környezetbarát és mindenekelőtt gazdaságos módon segítik az élelmiszer-csomagolási megoldást. A beruházás megvalósításával 71%-os lesz a hulladékbázisú alapanyag felhasználása. Éppen ezért, döntően a HORECA vonalon, azaz az egyszer használatos műanyagok, csomagolótermékek kiváltását megcélozva kívánjuk a projekt keretén belül a gépberuházást megvalósítani. A termékek kész ételek, mirelit (pl. hamburger, street food stb) csomagolására, szállítására szolgálnak papír alapanyagból.

A beszerezni kívánt gép egy moduláris gépsor, amit mindig a vevői elvárások alapján kerül összeállításra. A gép a teljesen automata Preset Plus ívberakóval szerelt, amely az ívparaméterek megadása után automatikusan rááll a nyomathordozóra. A nyomóművek robosztus felépítésűek, minden fajta papírtípus nyomtatására optimalizált. Az AutoPlate Pro teljesen automata lemezcserélő rendszer segítségével nagy mértékben lecsökkenthető az egyes munkák közti beigazítási idő. A nyomógép az UV festékek használatához van felszerelve, két darab – a nyomóművek között tetszőlegesen áthelyezhető – köztes UV szárító, valamint a kirakóban található UV végszárító biztosítja az UV festékek száradását. A lakkozó mű a szárítómű segítségével sokféle lakkozási eljárást tesz lehetővé.

A magyarországi multinacionális cégek beszállítójává válás/maradás, illetve a külföldi piacra kijutás 3 alapfeltétele: a költséghatékonyság, rugalmasság és a folyamatosan kiváló minőség biztosítása. Mindezeknek köszönhetően a tervezett fejlesztéssel a vállalkozás kapacitása bővülni fog a piaci igények kiszolgálása érdekében.

 

GINOP-1.2.1-15-2015-00588

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 
Facebook
Készült a Color Pack Zrt. megbízásából az Altamira Grafikai Stúdióban 2011-ben. © Minden jog fenntartva!
English Deutch Francais Magyar